Interim Sales Management

Interim sales management

Door omstandigheden kan het zijn dat u of uw verkoopsleider het sales team niet kan leiden. De zaken op zijn beloop laten is geen optie. Ook hiervoor bieden we een pasklare oplossing via het Interim Sales Management.

Volgens onze visie is de Sales Manager of  Verkoopsdirecteur het hoofd van de verkoopsafdeling, en zal als leidinggevende verantwoordelijk zijn om de vooropgestelde budget-en verkoop resultaten te behalen. Het commercieel inzicht is steeds de bepalende factor die deze verkoopobjectieven bepaalt en wordt vertaald in omzet/winst per sector, per product of dienst,  per periode, per klant of per vertegenwoordiger.

Als eindverantwoordelijke voor de verkoop van producten en diensten, geeft de interim-sales manager leiding en coaching aan een team gemotiveerde vertegenwoordigers/verkopers maar soms ook ten overstaan van account managers die vaak de belangrijke (grootste) klanten toegewezen krijgen. Offertes worden individueel besproken en, na goedkeuring, opgemaakt.

De verkoopcijfers worden steeds met commercieel inzicht geïnterpreteerd en grondig geanalyseerd.

De verkoopsmanager werkt nauw samen met de marketing manager om een passend commercieel lastenboek uit te werken dat de strategieen de middelen bepaalt om de markt te bewerken, aan te vullen of bij te sturen.

De freelance sales manager zal in samenspraak met andere diensten, zoals de aankoop en marketing afdeling, binnen het bedrijf, alles in het werk stellen om de verkoop te promoten en te stimuleren.

De functie van verkoopmanager bestaat uit leiding geven maar is tevens ook een betrouwbare raadgever, actieve begeleider, ruggensteun en coach.

%d bloggers liken dit: